Jun 21, 2016 in Noutati

Protectia anticoroziva a suprafetelor metalice

Sistemele de protectie anticoroziva sunt proiectate pentru a oferi protectie pe termen indelungat suprafetelor metalice si echipamentelor industriale, acestea rezolvand cu succes problemele ce pot aparea ca urmare a coroziunii si abraziunii in spatiile industriale.

Stresul chimic, mecanic si termic pot conduce la deteriorarea rezistentei structurilor metalice asupra carora actioneaza, cu consecinte imediate asupra fiabilitatii si functionalitatii acestora.

Protectia anticoroziva, realizata cu produse de o calitate superioara, prelungeste viata rezervoarelor, bazinelor, conductelor, platformelor maritimie, statiilor de tratare a apei, cosurilor de fum, centratelor electrice, conducand in timp la economisirea resurselor investite.

PROTECTII ANTICOROZIVE PRIN CAUCIUCARE

Protectiile anticorozive realizate prin cauciucare prezinta avantaje considerabile, putand fi utilizate intr-o gama foarte variata de domenii, cum ar fi rezervoare de depozitare, scrubere (spalatoare de gaze), conducte, vane, robineti, fitinguri, vagoane, cisterne pentru transportul substantelor chimice, statii de desulfurare a gazului, statii de incinerare deseuri, statii de tratare a apei potabile.

Selectarea solutiei de protectie anticoroziva reprezinta un pas foarte important in protejarea suprafetelor metalice. Este nevoie atat de o intelegere a materialului ce urmeaza a fi aplicat, cat si a substantelor chimice si a factorilor corozivi si abrazivi care actioneaza (influenta factorilor de mediu, presiune, umiditate, temperatura).

Evaluarea si pregatirea suprafetelor metalice, precum si masurile de intretinere ulterioare prezinta un rol la fel de important. Toate suprafetele ce urmeaza a fi protejate, necesita o sablare de calitate, acestea trebuind sa fie netede si fara proeminente.

APLICARE CAUCIUC ANTICOROZIV

Aplicarea foliilor de cauciuc trebuie realizata de o echipa tehnica specializata, procesul de aplicare necesitand respectarea unori conditii riguroase (temperatura continua adecvata, eliminarea surplusului de aer dintre garnitura si suprafata etc). Imediat ce foliile de cauciuc au fost aplicate, este necesara si o inspectie tehnica riguroasa, precum si testarea elastomerului.

B-Team Corrosion Protection poate executa protectii cauciucate in regim de santier prin utilizarea foliilor de elastomeri cu vulcanizare la cald sau folii cu autovulcanizare, cu lipire la rece. Se pot executa totodata protectii prin cauciucare cu vulcanizare la cald in autoclave.

Prin utilizarea cauciucurilor anticorozive se permite cresterea duratei de viata a suprafetelor metalice si obtinerea unor costuri reduse raportate la ciclurile de viata ale echipamentelor.