Aug 16, 2016 in Noutati

Pentru garantarea protectiei anticorozive timp indelungat, o buna alternativa la vopseaua epoxidica sunt acoperirile anticorozive pe baza de polimeri ceramici.

Rezistenta chimica, rezistenta la abraziune si stabilitatea la intemperii recomanda utilizarea polimerilor ceramici in majoritatea domeniilor industriale.

Principalele diferente intre produsele pe baza de polimeri ceramici si produsele conventionale

Structura produselor de protectie anticoroziva pe baza de polimeri ceramici:

  • Dimensiunea particulei: 1µm – 8µm 
  • Perfecta aplicare in matricea polimerica
  • Saturare cu particule ceramice, garantand protectie anticoroziva de lunga durata
  • Acoperire perfecta a suprafetei


Produsele pe baza de polimeri ceramici pot fi aplicate direct pe suportul sablat, fara utilizarea anterioara a primer-ului, in acest fel obtinandu-se avantaje esentiale in comparatie cu sistemele conventionale de protectie anticoroziva.

Datorita proprietatilor fizice remarcabile, sistemele pe baza de polimeri ceramici ofera o protectie anticoroziva excelenta rezervoarelor si conductelor. Polimerii confera protectie impotriva influentelor atmosferice si stabilitate UV pe termen lung pentru constructiile metalice exterioare.

Pentru acoperirile interne, precum rezervoarele speciale sau vasele de proces, asigura rezistenta crescuta la temperaturi ridicate de operare si la presiune extrema, putand fi utilizate cu succes in industria energetica.

Pentru locatiile destinate depozitarii substantelor usor inflamabile, se recomanda produsele care au capacitatea de disipare electrostatica, pentru prevenirea reactiilor explozive periculoase care pot avea loc in prezenta oxigenului.

Prin integrarea de particule speciale de ceramica, sunt obtinute proprietati de izolare deosebite, prin formarea de lanturi conductive in stratul de acoperire.

Poti consulta gama completa de produse pe baza de polimeri ceramici aici.

Pentru informatii suplimentare, iti stam oricand la dispozitie cu datele de contact