May 19, 2015 in Noutati

Noul raport „ Piata produselor anticorozive – Trend Global si Prognoza pentru 2019”, realizat de catre MarketsandMarkets, cuprinde o analiza a evolutiei si trendurilor pietei, avand ca finalitate anul 2019.

Producerea de energie, infrastructura, constructia de masini si transporturi sunt pietele cu cea mai mare crestere in sectorul utilizarii produselor anticorozive. Pierderile financiare imense cauzate de coroziune, cererea din partea end-userilor si dezvoltarea tehnologica in domeniu, reprezinta elementele principale ce duc la evolutia pietei.

Sectorul marin s-a dovedit cel mai mare utilizator de produse anticorozive in anul 2013 si se prognozeaza o crestere usoara in intervalul 2014-2019. Acest lucru se reflecta din scaderea ratei de productie in domeniul navelor.

Tehnicile avansate din industria petrolului si gazelor, precum si prelucrarea chimica, vor duce la o crestere semnificativa a pietei produselor anticorozive.

Produsele anticorozive acrilice vor surprinde cea mai mare crestere

Produsele epoxidice au dominat piata in anul 2013 si vor continua sa mentina aceasta pozitie pana in anul 2019. Produsele acrilice vor avea cea mai mare crestere in intervalul 2014-2019, datorita reglementarilor privind mediul si trecerea de la protectiile bazate pe solventi la cele pe baza de apa.