May 19, 2015 in Noutati

Nivelul pH-ului din fluidele de transport este intotdeauna un motiv de ingrijorare atunci cand are loc selectarea produselor din cauciuc adecvate pentru tevi sau jgheaburi. Daca lichidul de transport este acid, cauciucul natural poate fi alegerea corecta.

1. Protectie anticoroziva prin cauciucare

Protectia anticoroziva prin cauciucare este o metoda de protectie/ aplicare utilizata pentru a proteja mai multe tipuri de suprafete de coroziune/ rugina, cu o rezistenta deosebita la abraziune. Aplicarea se realizeaza de personal calificat astfel incat produsul final sa fie fiabil si durabil. Echipamentele sau suprafetele ce necesita protectie, conditiile de lucru si mediu, sunt diferite pentru fiecare client, de aceea alegerea materialului potrivit este o procedura extrem de importanta.

Ca o regula generala, orice aplicatie coroziva sau caustica va schimba selectia cauciucului. Cel natural este inlocuit de cauciucul clorobutilic (ex. Chemoline 12) sau de cauciucul bromobutilic (ex. Chemoline 4A/4B/4C), ce au o rezistenta chimica si termica mult mai mare. In plus de asta cauciucurile bromobutilice prezinta o rezistenta excelenta la acizii minerali, baze, solventi polari, precum si rezistenta la difuzia gazelor de tipul dioxidului de sulf sau oxizilor de azot.

In alegerea produselor de protectie anticoroziva pe baza de cauciuc, cunoasterea nivelului PH si efectul acestuia asupra produsului sunt elemente extrem de importante. Abilitatea de a identifica si caracteriza PH-ul, dimensiunea particulelor de material si velocitate, reprezinta pasi importanti in realizarea unui sistem eificent de protectie anticoroziva.

2. Beneficiile protectiei anticorozive prin cauciucare

Asigurarea unei protectii anticorozive prin cauciucare prezinta avantaje numeroase:

  • –        Garantarea unei rezistente chimice, termice si mecanice excelente
  • –        Suprafetele din beton pot fi protejate la fel de eficient ca si cele cu structura metalica
  • –        Rezistenta indelungata in conditii chimice diverse
  • –        Posibilitatea de inspectare a protectiei anticorozive si dupa aplicare prin cele mai moderne tehnici
  • –        Stratul din cauciuc acopera orice defect sau suprafata, fiind usor de aplicat cu ajutorul unei echipe tehnice specializate
  • –        Sensibilitatea la impact este minimizata, in timp ce rezistenta la abraziune crste considerabil
  • –        Reparatiile locale sunt efectuate rapid si usor, fara a afecta calitatea intregii suprafete

 

protectie anticoroziva si antiabraziva

protectie anticoroziva si antiabraziva

protectie anticoroziva si antiabraziva

protectie anticoroziva si antiabraziva