Aug 19, 2016 in Noutati


Lipsa de fiabilitate sau intreruperile in functionarea echipamentelor pentru o perioada de timp conduce la scaderea productiei, cresterea necesitatii reparatiilor de materiale si automat cresterea fortei de munca alocata. Efectele economice sunt imediat sesizate prin scaderea profitului companiei.

Alegerea celor mai potrivite solutii de protectie la coroziune si protectie la abraziune asigura evitarea unor astfel de situatii.

Cum alegeti sistemele potrivite de protectie la coroziune 

Inainte de alegerea sistemelor de protectie e important sa cunoasteti ce factori determina functionarea nesatisfacatoare a echipamentelor. Cele mai eficiente sisteme de protectie vor fi selectate in functie de agresivitatea mediului si de factorii ce pot influenta calitatea echipamentelor. si utilajelor.

Stresul chimic: prezenta unor substante chimice agresive. Acestea pot afecta stratul de protectie al constructiei metalice (acid clorhidric, acid sulfuric).

Stresul termic: supunerea materialelor la temperaturi foarte scazute sau foarte ridicate poate duce la deteriorarea suprafetei metalice (aparitia de crapaturi, desprinderea unor bucati din material). Coroziunea poate aparea mai ales atunci cand temperaturile si umiditatea relativa sunt crescute (iulie, august, septembrie).

Stresul mecanic: impactul a doua metale poate duce la pierderea stratului de protectie. In aceasta situatie, structura metalica este expusa factorilor agresivi din mediul de lucru.

Prezenta umiditatii: aceasta situatie favorizeaza aparitia coroziunii, precum si pH-ul fluidului (apei) prezent in timpul prelucrarii. Scara pH-ului variaza de la 0 (aciditate) la 14 (maxim de alcalinitate), la mijlocul scalei, 7, fiind punctul neutru. Trebuie sa tineti cont de pH si modul in care acesta afecteaza suprafetele (de exemplu un pH ridicat va proteja metalele feroase, dar va afecta in mod negativ controlul coroziunii metalelor neferoase (aluminiu, alama, bronz). Se recomanda verificari periodice ale mediului de lucru.

Bacteriile: pot accelera coroziunea metalelor prin biocoroziune. Acest lucru se poate petrece si in absenta totala a oxigenului, si este produs in principal de doua tipuri de bacterii: bacteriile sulfat-reducatoare si bacteriile producatoare de metan.


Descarcati Ghidul complet de selectie a protectiilor anticorozive industriale si descoperiti ce sisteme de protectie se potrivesc lucrarilor dumneavoastra.