Jun 21, 2016 in Noutati

Caramida si gresie antiacida pentru protectia anticoroziva

Asigurati o protectie anticoroziva eficienta suprafetelor la stresul chimic, mecanic si termic prin utilizarea caramizilor si a gresiei antiacide.

In functie de conditiile de mediu si specificatiile proiectului dumneavoastra puteti alege sisteme complete de placare antiacida bazate pe:

• Cauciucuri anticorozive si caramizi sau gresii antiacide impreuna cu mortarele antiacide     corespunzatoare
• Rasini sintetice tip lining plus caramida/ gresie antiacida si mortar antiacid
• Mortare si sape speciale

Avantajele utilizarii gresiilor / caramizilor antiacide:

• Protectie anticoroziva sigura a suprafetelor
• Durata de viata extinsa
• Rezistenta termica foarte buna in zonele de tranzit
• Rezistenta la trafic intens si uzura
• Rezistenta foarte buna la stres chimic

Protectia anti-acid este necesara in toate operatiile industriale unde sunt produse, procesate, depozitate sau transportate substante chimice. Rezistenta mecanica, termica sau chimica a acoperirilor destinate pardoselilor si peretilor este de multe ori insuficienta pentru a face fata conditiilor si uzurii implicate.

In acest caz acoperirile combinate, constand dintr-o membrana si caramizi antiacide sau placi ceramice dispuse intr-un mortar din rasini sintetice sunt utilizate pentru a conferi rezistenta structurii in cele mai extreme conditii.

Studiu de caz – aplicarea unui sistem de protectie anticoroziva pentru o cuva de retentie de acid clorhidric (HCL) utilizand gresie antiacida

Proiectul a presupus aplicarea unui sistem de protectie anticoroziva la o cuva de retentie de acid clorhidric (HCL) (sapa, strat  bicomponent de rasini antiacide,  nisip, mortar antiacid, gresie antiacida).

Situatia initiala inregistrata inainte de aplicarea sistemului de protectie:

Suprafata de beton prezenta coroziune, stratul de ciment atacat, conditiile de rezistenta mecanica si chimica, precum si aderenta la suprafata fiind puternic compromise.

Sistemul (solutia tehnica) adoptat de specialistii B-Team Corrosion Protection a constat in aplicarea unei sape mecanizate in grosime de 10-12 cm, cu respectarea pantelor de scurgere (prize rapide, contractie redusa) astfel incat aceasta sa fie pretabila pentru aplicari exterioare si sa se poata aplica pardoseli ceramice pe ea.

Structura sistemului a cuprins:

• aplicare  adeziv CM 17 pe postamentele rezervoarelor si pe marginile cuvei
• turnare sapa
• un strat bicomponent (amorsa si topcoat) de rasini antiacide, peste care se presara un strat de nisip cu granulometrie controlata, spalat si curat;
• mortar antiacid
• gresie antiacida de 12 mm

Alaturi de cuva de retentie de HCL, proiectul a presupus si aplicarea unui sistem de cauciucare a unui vas de reactie, precum si un sistem de refacere a peretelui rezervorului de stocare acid clorhidric.

In ceea ce priveste vasul de reactie, acesta a fost initial polizat la interior, fiind ulterior aplicat un sistem de cauciucare Chemoline 4CN – 4mm. Cheile de imbinare au fost supraprotejate cu fasii de Chemoline 4CN, fiind aplicata ulterior protectie la toate muchiile cu Remafix Soft (chit cauciuc moale).

Pentru suprafata interioara a rezervorului de stocare acid clorhidric s-a aplicat grund, Lining 65 (rasina poliesterica si fibra de sticla) si doua straturi de sigilare. Pentru suprafata exterioara s-a aplicat un sistem de protectie compus dintr-un strat de material antiacid cu adaos de particule din fibra de sticla, COROFLAKE 23 peste care se poate aplica un strat de material poliuretanic cu rezistenta la radiatii UV (Coropur Cover Ral 1014).

 caramida si gresie antiacida pentru protectie anticoroziva  caramida si gresie antiacida pentru protectie anticoroziva