Segmentele cilindrilor ceramici sunt asamblati in tronsoane drepte, curbate sau orice alte componente de conducte si se infasoara intr-un invelis de fibra de sticla.

Tehnologia de aplicare a invelisului a inregistrat rezultate foarte bune in realizarea componentelor pentru conducte din fibra de sticla.

Componentele pentru conducte produse cu aceasta tehnologie sunt foarte rezistente la abraziune, prezinta rezistenta la coroziune si au o greutate mai mica decat componentele standard cu protectie ceramica. 

sigle (2)    Proprietatile ceramice/ GRP ale componentelor de conducte:

Proprietati

Otel

GRP sau GFRP

Rezistenta la impact

Buna

Buna

Elasticitate

Foarte buna

Buna

Izolatie termica

Densitate joasa

Buna

Densitate joasa

Densitate joasa

Buna

Temperatura joasa

Foarte buna

Buna

Rezistenta chimica

Joasa

Foarte buna

Rezistenta formei sub conditii termice

Foarte buna

Buna

Adecvare pentru alimente

Buna

Foarte buna

Rezistenta la intemperii

Joasa

Foarte buna

Rezistenta UV

Foarte buna

Buna

Rezistenta la coroziune

Joasa

Foarte buna

 

Componentele pentru conducte cu protectie ceramica pot fi fabricate cu flanse standard sau rotative, avand dimensiuni conform standardelor  DN20 si DN600 si rezistenta la presiune intre 6 si 16 bari.

Toate componentele pentru conducte se pot produce cu un sistem de cuplare.

Exista in prezent doua metode de combinare  a protectiilor antiabrazive ceramice cu fibra de sticla:

  1. Acoperirea unui invelis de rasina ranforsata cu fibra de sticla a componentei cu protectie ceramica.

Componentele pentru conducte ceramice cu o folie de fibra de sticla pot fi furnizate cu flanse fixe si sisteme  cu flansa libera, in dimensiuni de la DN25 la DN600, precum si rezistenta la presiune intre PN6 si PN16.

Acest tip de fabricatie are avantajul  grosimii peretelui de fibra de sticla si ceramica poate fi aleasa astfel incat sa nu existe  schimbari in ceea ce priveste grosimea peretelui (diferite dimensiuni flanșă) la  conexiunea  cu teava de otel.

Deoarece acest tip de productie este realizat la cererea clientului, costurile si timpii de livrare sunt mai mari decat cele corespunzatoare metodei standard.

  1. Protectii ceramice in conformitate cu standardul GRP/GFRP, privind componentele de conducte.

Sunt folosite dimensiuni standard pentru tevi de fibra de sticla. Aceste tronsoane de conducte sunt captusite cu segmenti de cilindri ceramici (segmenti cilindrici).

Aceasta solutie are la baza produsul standard pentru conducte, avand avantajul costului redus si un timp de livrare mai scurt. 

Componente pentru conducte cu protectie ceramica Componente pentru conducte cu protectie ceramica