Aug 28, 2015 in Noutati

Echipamentele industriale necesita verificari si interventii periodice pentru mentinerea in parametrii optimi de functionare. Avem in vederea siguranta personalului, mentinerea unui flux de productie continuu  si reducerea emisiilor nocive pentru mediul inconjurator.

Este mai important sa previi sau sa repari?

Atunci cand nu se acorda suficienta atentie inspectiilor, pot aparea costuri ce tin de repararea sau inlocuirea anumitor piese. Aceste costuri sunt mici in comparatie cu cele ale blocajelor de sistem. Stadiul avansat al deteriorarii  echipamentelor face ca productia sa se opreasca. In acest caz, vor fi implicate costuri de inlocuire si vor exista intarzieri in atingerea obiectivelor.

Costurile implicate de un blocaj sunt de la 4 pana la 15 ori mai mari decat costurile de mentenanta

Asa cum am mentionat anterior, blocajele au un impact major asupra profitabilitatii companiei. In punctul final, eficienta scazuta a echipamentelor se reflecta asupra calitatii produselor. Se pot identifica particule metalice ca rezultat al aparitiei abraziunii sau coroziunii.

Ce inseamna o planificare pentru siguranta echipamentelor?

Costurile de mentenanta se pot reduce semnificativ pentru identificarea unei solutii de reducere a numarului de factori ce pot influenta calitatea echipamentelor. Acest tip de politica, bazat pe actiunea de prevenire a eventualelor probleme, este mult mai productiv decat asteptarea problemei si eforturile necesare pentru rezolvarea ei.

In zona industriala, abraziunea si coroziunea sunt factorii pentru cele mai multe actiuni de mentenanta. Pentru prevenirea celor doua, iti recomandam sa incluzi in planificare urmatoarele etape:

  • Sa realizezi inspectia tehnica pentru determinarea gradului de uzura
  • Elaborarea unui raport privind conditia echipamentelor
  • Analiza factorilor prezenti in mediu de lucru (temperaturi ridicate, aciditate etc)
  • Identificarea celei mai bune solutii de protectie impotriva factorilor agresivi

Ai la dispozitie o echipa de specialisti gata sa te ajute de la prima etapa. Contacteaza-ne si impreuna vom identifica cea mai buna solutie pentru siguranta echipamentelor tale!

Sursa: http://www.automationmag.com/images/stories/LWTechfiles/94%20Intelligent%20Systems.pdf